Izdelava Spletne Strani Cena v letu 2024

Izdelava Spletne Strani Cena

V današnjem digitalnem svetu je spletna prisotnost ključna za uspeh vsakega podjetja ali posameznika. Izdelava spletne strani je tako postala nepogrešljiv del poslovanja, vendar se cena izdelave spletne strani lahko zelo razlikuje glede na različne dejavnike. V članku Izdelava spletne strani cena bomo raziskali splošen pregled cen izdelava spletnih strani WordPress v letu 2024 ter dejavnike, ki vplivajo na končno ceno.

Splošni pregled Cenik za izdelavo spletne strani za leto 2024

Izdelava spletne strani cena

 

Cenik spletnih strani je odvisen od številnih faktorjev, vključno z obsegom dela, zahtevnostjo dizajna, funkcionalnostjo in drugimi dejavniki oz kakšno spletno funkcijo stranka želi.. Medtem ko lahko enostavne spletne strani stanejo nekaj sto evrov, lahko bolj kompleksne strani s specifičnimi zahtevami stanejo več tisoč evrov ali celo več. Spodaj si oglejmo nekaj primerov cenovnih razponov za izdelavo spletnih strani ter stroški spletne strani:

 • Osrednji predstavitveni spletni prostor: Te spletne strani so običajno statične in služijo predvsem kot osnovno orodje za predstavitev podjetja ali posameznika na spletu. Cena za izdelavo takšne spletne strani se lahko giblje med 850 in 2000+ evri, odvisno od obsega vsebine in zahtevnosti dizajna ter prilagoditev spletne strani za stranko.
 • Spletna trgovina: Izdelava spletne trgovine je običajno bolj zapleten proces, saj vključuje integracijo plačilnih sistemov, upravljanje inventarja in druge funkcionalnosti. Cena za izdelavo spletne trgovine se lahko začne pri približno 2000 evrih in se lahko dvigne na več tisoč evrov, odvisno od števila izdelkov in kompleksnosti platforme.
 • Spletna platforma z več funkcionalnostmi: To so spletne strani, ki zahtevajo posebne funkcionalnosti, kot so rezervacijski sistemi, članstva, socialne mreže itd. Cena za izdelavo takšne spletne platforme se lahko giblje od 3000 evrov navzgor, odvisno od specifičnih zahtev in obsega dela.

Dejavniki, ki vplivajo na ceno izdelave spletne strani

Izdelava Spletne strani cena

Pri določanju cene izdelave spletne strani obstaja več dejavnikov, ki pomembno vplivajo na končni strošek. Tu so nekateri ključni dejavniki:

Domena

Domena je naslov spletne strani (URL), ki pomaga uporabnikom najti vašo spletno stran na spletu. Cena domene se običajno plačuje letno. Lahko giblje med nekaj evri za običajne domene (.com, .net, .org) do več sto ali celo tisoč evrov za posebne ali premium domene.

Gostovanje

Gostovanje se nanaša na storitev, ki omogoča, da je vaša spletna stran dosegljiva na spletu. Cena gostovanja je odvisna od vrste gostovanja (skupno, VPS, oblak itd.) in virov, ki jih potrebujete (diskovni prostor, pasovna širina, varnostne funkcije itd.). Mesečni stroški gostovanja se lahko začnejo pri nekaj evrih in gredo navzgor, odvisno od izbranih funkcij. V večini naših paketov je gostovanje spletne strani oz. spletno gostovanje pri nas brezplačno 1 leto. Napredne spletne strani oz večina spletnih trgovin, ki se izdelajo pri nas, priporočamo VPS gostovanje.

Zahtevnost dizajna

Dizajn spletne strani igra ključno vlogo pri privabljanju in zadrževanju obiskovalcev. Bolj kompleksen in estetsko privlačen dizajn običajno zahteva več časa in truda, kar se odraža v višji ceni izdelave spletne strani, strmimo pa pri naši agenciji, da je vsak naš projekt tudi sodobna spletna stran oziroma vrhunsko spletno mesto.

Programiranje

Programiranje zajema razvoj funkcionalnosti in interakcij na spletni strani. Bolj kompleksne funkcionalnosti, kot so rezervacijski sistemi, integracije s tretjimi ponudniki, prilagojene rešitve itd., običajno zahtevajo več programiranja in s tem višje stroške.

Vzdrževanje

Vzdrževanja spletne strani vključuje redno posodabljanje vsebine, varnostne preglede, odpravljanje napak in druge naloge, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani. Stroški vzdrževanja se lahko razlikujejo glede na obseg dela in pogostost potrebnih posodobitev. Cene se gibljeno od 50 EUR na spletno mesto do nekaj sto evrov mesečno.

Cena Spletne strani: od 850 € do 15.000 € ali več

Cena izdelave spletne strani lahko variira od relativno nizkih do visokih zneskov, odvisno od različnih dejavnikov, ki jih bomo raziskali v nadaljevanju. Razpon cen se običajno giblje od 850 € za osnovne spletne strani do 15.000 € ali več za bolj kompleksne projekte s posebnimi zahtevami oziroma optimizirane spletne strani.

Faktorji, ki vplivajo na ceno:

 1. Zahteve in funkcionalnosti strani: Cena izdelave spletne strani je tesno povezana z zahtevami in funkcionalnostmi, ki jih želi stranka. Na primer, dodajanje funkcij, kot so rezervacijski sistemi, seo optimizrana spletna stran,integracija socialnih omrežij, e-trgovina itd., običajno poveča stroške izdelave.
 2. Obseg dela in časovni okvir: Večji obseg dela in krajši časovni okvir običajno povečata ceno izdelave spletne strani. To je posledica potrebe po večji pozornosti in višji hitrosti izvedbe projekta, kar zahteva več virov in s tem poveča stroške.

Naraščanje cen v zadnjem obdobju:

 1. Potreba po kakovostnem in sodobnem oblikovanju: Spletni uporabniki postajajo vedno bolj zahtevni glede estetike in uporabniške izkušnje. Posledično se je povečala potreba po kakovostnem in sodobnem oblikovanju spletnih strani, kar lahko vodi v višje stroške izdelave.
 2. Pomembnost odzivnega dizajna: Z naraščajočim številom uporabnikov, ki dostopajo do spleta prek mobilnih naprav, je postalo ključno, da spletne strani pravilno delujejo na vseh napravah in zaslonih. To pomeni, da je odziven dizajn postal nepogrešljiv, kar lahko vpliva na povečanje cen izdelave spletnih strani.

S tem smo pokrili ključne elemente glede cen izdelave spletne strani ter dejavnike, ki vplivajo na te cene. Za več informacij ali poglobljen vpogled v določeno temo, se lahko posvetujete s strokovnjakom na področju spletnega oblikovanja in razvoja.

CENIK IZDELAVE SPLETNE STRANI – Izdelava spletne strani cena

Izdelava Spletne Strani Cena

Cenik Izdelava Spletne Strani Blog Slika 2

Pri določanju cenika za izdelavo spletne strani je ključno upoštevati različne stroške, ki jih stranka lahko pričakuje. Podajmo podrobnejši pregled teh stroškov:

Podrobnejši pregled stroškov

 1. Stroški domene: Cena domene se običajno plačuje letno in je odvisna od izbrane domenske končnice (.com, .net, .org, itd.) ter morebitne priljubljenosti in edinstvenosti domenskega imena. Koliko stane domena? Po zadnjih podatkih mesečno od 10,00 EUR na leto do 45 EUR letno pri slovenskih ponudnikih.
 2. Stroški gostovanja: Gostovanje omogoča, da je spletna stran dosegljiva na spletu. Stroški gostovanja se lahko razlikujejo glede na vrsto gostovanja (skupno, VPS, oblak), zmogljivosti strežnika (diskovni prostor, pasovna širina) in dodatne funkcije (varnost, SSL certifikati itd.).Po zadnjem podatki, je gostovanje na mesec od 3,99 EUR na mesec do nekaj sto evrov, odvisno od želje uporabnika, site seo-ja itd.
 3. Stroški dizajna: Oblikovanje spletne strani je ključno za ustvarjanje privlačnega in funkcionalnega spletnega okolja. Stroški dizajna se lahko razlikujejo glede na zahtevnost oblikovanja, število strani, uporabo predlog, itd. V našem podjetju, je dizajn vključen v ceno.
 4. Stroški logotipa: Logotip je pomemben del blagovne znamke in se lahko ustvari kot del celostne podobe spletne strani. Stroški izdelave logotipa so odvisni od izbrane oblikovalske agencije ali oblikovalca ter kompleksnosti logotipa. Razponi stroška izdelave logotipa so v Sloveniji na današnji dan od 150,00 EUR pa vse do 1000 EUR.
 5. Stroški programiranja: Programiranje vključuje razvoj funkcionalnosti in interakcij na spletni strani. Stroški programiranja so odvisni od obsega dela, zahtevnosti funkcionalnosti in uporabljenih tehnologij. Pri nas lahko izbirate različne pakete, ki jih lahko najdete na začetni strani.Trenuten strošek programiranja na uro se po gospodarski zbornici v Sloveniji ocenjuje na začetno 32,00 EUR pa vse do 80,00 EUR na uro.
 6. Stroški vzdrževanja: Redno vzdrževanje je ključno za nemoteno delovanje spletne strani. Stroški vzdrževanja se lahko razlikujejo glede na obseg dela, pogostost posodobitev in potrebne varnostne preglede.

Vsak od teh stroškov prispeva k končni ceni izdelave spletne strani. V naši agenciji vam nudimo konkurenčne cene oziroma paket izdelave.

B. Stroški posameznih komponent izdelave spletnih strani

Izdelava spletne strani cena

Pri izdelavi spletne strani se stroški lahko razdelijo na različne komponente, od oblikovanja do vzdrževanja. Spodaj so podrobnejši pregledi stroškov posameznih komponent:

 1. Dizajn: Stroški dizajna vključujejo ustvarjanje vizualnega vmesnika spletne strani, ki vključuje postavitev, barvno shemo, grafične elemente in druge estetske vidike. Cena dizajna se lahko razlikuje glede na zahtevnost in edinstvenost oblikovanja.
 2. Domena: Stroški domene se nanašajo na nakup in registracijo domenskega imena, ki je naslov spletne strani. Cena domene je odvisna od izbrane domenske končnice in priljubljenosti izbranega imena.
 3. Gostovanje: Stroški gostovanja zajemajo stroške za hranjenje in omogočanje dostopa do vsebine spletne strani prek spletnega strežnika. Cena gostovanja se lahko razlikuje glede na izbrano vrsto gostovanja in potrebne zmogljivosti strežnika.
 4. CMS (Sistem za upravljanje vsebin): CMS omogoča enostavno upravljanje vsebine spletne strani, vključno z dodajanjem, urejanjem in brisanjem vsebin brez potrebe po programerskih znanjih. Stroški CMS-a se lahko razlikujejo glede na izbranega ponudnika in funkcionalnosti sistema.
 5. Copywriting: Stroški copywritinga se nanašajo na ustvarjanje vsebin za spletno stran, vključno s pisanjem besedil za strani, blog objave, opise izdelkov, itd. Cena copywritinga se običajno obračuna na podlagi števila besed ali ur dela.
 6. SEO optimizacija: Stroški SEO optimizacije oziroma optimizacijo spletne strani in optimizacijo spletnih mest vključujejo izvajanje strategij, ki izboljšujejo vidnost spletne strani v iskalnikih, kot je Google. To lahko vključuje optimizacijo ključnih besed, izgradnjo povezav, tehnično optimizacijo itd.
 7. Integracija z bazo: Če spletna stran potrebuje integracijo z bazo podatkov, se lahko pojavijo dodatni stroški za razvoj in vzdrževanje te funkcionalnosti. To je še posebej pomembno za spletne platforme, ki zahtevajo shranjevanje in upravljanje velike količine podatkov.
 8. Funkcionalnost spletne trgovine: Če spletna stran deluje kot spletna trgovina, se lahko pojavijo dodatni stroški za razvoj in vzdrževanje funkcionalnosti, kot so košarica za nakupovanje, integracija plačilnih sistemov, upravljanje zalog itd.
 9. Redno posodabljanje: Stroški rednega posodabljanja se nanašajo na vzdrževanje in posodabljanje vsebine, dizajna, programske opreme in varnostnih sistemov spletne strani, kar je ključno za zagotavljanje varnosti in delovanja spletne strani.

Vsaka od teh komponent prispeva k celotnemu strošku izdelave spletne strani. Pri določanju cenika je pomembno upoštevati vse te faktorje in jih ustrezno oceniti glede na specifične zahteve stranke in obseg dela.

ANALIZA RAZLIČNIH CEN – Izdelava Spletne Strani Cena

Izdelava spletne strani cena

Izdelava Spletne Strani Cena Analiza Cen Blog Slika 2 z kovanci

Pri določanju cen za izdelavo spletnih strani se pogosto pojavljajo razlike, ki jih je treba razumeti in analizirati. Spodaj je podrobnejša analiza različnih cen spletnih strani:

Razlogi za različne cene spletnih strani

Obstaja več razlogov, zakaj so cene izdelave spletnih strani lahko različne:

 • Obseg dela: Različne spletne strani zahtevajo različen obseg dela, kar lahko vpliva na ceno. Bolj kompleksne strani z več funkcionalnostmi običajno zahtevajo več časa in truda, kar se odraža v višji ceni.
 • Strokovnost izvajalca: Izvajalci spletnih strani lahko zaračunavajo različne cene glede na svojo strokovnost, izkušnje in kakovost storitev, ki jih nudijo.
 • Uporabljene tehnologije: Uporaba različnih tehnologij in platform lahko vpliva na ceno izdelave spletnih strani. Nekatere tehnologije so lahko dražje za implementacijo ali vzdrževanje kot druge.

Pričakovanja glede kakovosti za določeno ceno

Pri določanju cen je pomembno upoštevati pričakovanja glede kakovosti. Stranke, ki plačujejo višjo ceno, običajno pričakujejo višjo kakovost storitev, vključno z boljšim dizajnom, večjo funkcionalnostjo in boljšo podporo strankam.

Ocena cen za različne tipe spletnih strani

 1. Enostavne informativne strani: Cene za izdelavo enostavnih informativnih strani se običajno gibljejo v nižjem cenovnem razredu. To so strani, ki služijo predvsem kot osnovno orodje za predstavitev podjetja ali posameznika na spletu, brez zapletenih funkcionalnosti.
 2. Dinamične strani z več funkcionalnostmi: Dinamične strani z več funkcionalnostmi, kot so rezervacijski sistemi, e-trgovina, socialne mreže itd., običajno zahtevajo več dela in truda ter se posledično odražajo v višjih cenah.

Pri oceni cen za različne tipe spletnih strani je treba upoštevati obseg dela, zahtevnost funkcionalnosti, želje stranke in druge dejavnike, ki vplivajo na končno ceno.

POVZETEK

Izdelava spletne strani cena

Izdelava Spletne Strani Cena Summary

Povzetek ključnih ugotovitev o članku izdelava spletne strani cena 

V članku smo raziskali različne vidike cen izdelave spletnih strani. Spoznali smo, da je cena izdelave spletnih strani oziroma izdelava spletne strani cena, odvisna od številnih dejavnikov, vključno z obsegom dela, zahtevnostjo funkcionalnosti, uporabljenimi tehnologijami in strokovnostjo izvajalca.

Razumeti stroške in trud, ki sta vključena pri izdelavi spletnih strani, je ključnega pomena pri določanju proračuna in pričakovanj glede kakovosti.

Poudarek na pomenu razumevanja stroškov in truda pri izdelavi spletnih strani

Pri izdelavi spletnih strani je pomembno razumeti, da nizka cena morda ne zagotavlja visoke kakovosti storitve. Stranke bi morale upoštevati tudi druge vidike, kot so izkušnje izvajalca, referenčni projekti in pregledi strank, preden sprejmejo odločitev.

Pogosta vprašanja o izdelavi in vzdrževanju spletnih strani ter izdelave spletne strani cena

Pri izdelavi in vzdrževanju spletnih strani se pogosto pojavljajo številna vprašanja. Tu so nekatera od najpogostejših:

 1. Kako pogosto naj se spletna stran posodablja? Posodabljanje spletne strani je odvisno od vrste vsebine in potreb ciljne publike. Običajno je priporočljivo redno posodabljanje, vsaj enkrat mesečno ali po potrebi.
 2. Kako lahko neaktivnost vpliva na spletno prisotnost? Neaktivnost lahko negativno vpliva na spletno prisotnost, saj lahko privede do zastarele vsebine, zmanjšane učinkovitosti in izgube obiskovalcev. Redno posodabljanje in upravljanje s spletno stranjo je ključno za ohranjanje njene relevantnosti.
 3. Kaj storiti v primeru težav z delovanjem spletne strani? V primeru težav je pomembno, da imate vzpostavljen načrt za hitro reševanje težav. Lahko se obrnete na izvajalca spletne strani ali na podporno ekipo za pomoč pri odpravljanju težav.

Razumevanje teh vprašanj je ključno za uspešno upravljanje in vzdrževanje spletnih strani. Koliko stane izdelave tipske spletne strani ali sam potek izdelave spletne strani nas lahko kontaktirate. Naša ekipa vam bo z veseljem pomagala.

IB Web Agency Logo za Podpis

Izdelava Spletnih Strani Agencija IB

Pokličite nas, skupaj bomo ustvarili pot, ki bo vašemu podjetju omogočila rast, vidnost in uspeh v digitalnem svetu. 

Vaša Agencija IB

 

Informacije

Stari Trg 35,  3320 Velenje

Naroči se na naše novice

  © 2023 Izdelava Spletnih Strani Agencija IB – Vse pravice pridržane